Vincent
van Baar

Education

Design & Students

Wunderkammer

Works & Treasures

Design Culture

Hosting/ consulting

Collection

Industry & Trade

Aanbevolen

Publications Alumni

Automobilia

Car= cult/ see gems

Vescom Belettering

>Design Guidelines>Wayfinding

Vescom is een wereldwijd opererende organisatie met eigen fabrieken op het gebied van hoogwaardige afwerkingsmaterialen voor het interieur. Van de hoofdvestiging in Deurne werd onlangs het kantoor vervangen door nieuwbouw, ontworpen door V2 Architecten (Sjoerd Vissers). Extern adviseur voor Vescom was Marijke van der Wijst.
De architectuur wordt gekenmerkt door een structuur van stalen profielen die de gevel een strak ritme verschaffen. Een aantal gevelvlakken is opgevuld met donker gevlamd metselwerk in tegelverband. Ze vormen een contrast met de grote glasvlakken. De scherpe lijnen vormen strakke stramienen waardoor het gevelvlak de tekening heeft van filigrain.
Deze karakeristiek is doorvertaald naar de belettering en bebording bij de entrees. Doordat de hoofdingang iets terugligt, vormde dit gevelvlak de ideale ruimte om een belettering in aan te brengen, zonder dat het effect van het ‘opgeplakte’ logo ontstaat.
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
Om een stevige, zelfdragende constructie te verkrijgen, is het ruim 3m brede logo uit één dikke aluminium plaat gezaagd. Daarop zijn haaks de diepe wanden van de contourvorm aangebracht. De doos is naadloos afgedekt met wit transparant kunststof waarachter ledverlichting zit.
Ondanks de grootte van het werkstuk, die zondermeer fors te noemen is, toont het geheel licht en transparant. Door de zelfdragende constructie lijkt het logo te zweven in de nis.
De borden zijn op een vergelijkbare wijze zwevend gevat in diepe portalen.
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters
vescom lichtreclame doosletter zwevend object metalen letters