Vincent
van Baar

Education

Design & Students

Wunderkammer

Works & Treasures

Design Culture

Hosting/ consulting

Collection

Industry & Trade

Aanbevolen

Publications Alumni

Automobilia

Car= cult/ see gems

Fotoverhalen

>Photobooks

Voor Nederland was 2002 een opwindend jaar voor de fotografie. Twee fotomusea openden, in Amsterdam en in Den Haag. De laatste gaf bij die gelegenheid het boek ‘Fotografen in Nederland’ uit, een veel geraadpleegd standaardwerk en reeds lang uitverkocht. Nu, 12 jaar later, heeft de uitgebreide fotocollectie van het Gemeentemuseum Den Haag, als bron gediend voor een collectieboek dat expres niet zo gemoemd wordt omdat het volgens redacteur Wim van Sinderen geen tot de verbeelding sprekend genre meer is: het collectieboek. Het heet ‘Fotoverhalen’ en geeft aan de hand van 115 foto’s uit de eigen collectie een subjectieve kijk op de fotografie in de periode vanaf 1880 tot de huidige tijd.
fotoverhalen fotomuseum den haag
Het boek is gezet in de FF Balance van Evert Bloemsma (1958–2005). Het is een schreefloze letter met veel detail, vrij veel gewicht in de top en met geen enkele rechte lijn. Dit levert een mooi tekstbeeld op met een uitmuntende leesbaarheid. Het hele boek is opgemaakt op één stramien waarbij op de beeldpagina’s een vierkant vlak een universeel podium biedt voor alle gangbare fotoformaten alsmede voor afwijkende maten en vezamelingen. De tekst staat rechts (de verhalen spelen immers een belangrijke rol), eenkoloms op een goed leesbare breedte. Een aantal foto’s loopt door de vouw maar door het prima bindwerk van Abbringh levert dit geen bezwaar op. Er zitten ook drie uitslaanders in. Het kleurenwerk is apart gedrukt van de zw/w duotones en de teksten. Het boek is uitgegeven door Lecturis en werd gepresenteerd op Unseen Amsterdam 2014.
fotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderenfotoverhalen fotomuseum den haag wim van sinderen