Vincent
van Baar

Education

Design & Students

Wunderkammer

Works & Treasures

Design Culture

Hosting/ consulting

Collection

Industry & Trade

Aanbevolen

Publications Alumni

Automobilia

Car= cult/ see gems

Ton van Kints, koekoeksnesten

>Editorial Design

“Koekoeksnesten bestaan niet – maar je kunt ze wel maken.” Zo begint deze bundel van beeldend kunstenaar Ton van Kints. En óf hij ze maakte. Over een periode van tien jaar om precies te zijn 229. Hij rubriceerde ze voor deze uitgave (en voor zijn website) met behulp van stamboomschema’s en een taartdiagram. Sommige koekoeksnesten wachten jaren op voltooiïng na een nauwgezet proces van lakken, zagen, deconstrueren, construeren, passen, opnieuw losmaken, monteren en aanhelen. Het proces documenteert als het ware zichzelf op de achterzijde van de werken – die zijn dan ook minstens zo interessant om te bestuderen. Reden waarom van een aantal nesten ook de achterzijde is afgebeeld. De publicatie is in nauwe samenwerking met Van Kints vormgegeven en wordt in kleine oplagen geproduceerd. Formaat 240 x 340mm (ca. B4), 56 pag., oplage 200 Nederlands en 200 Engels. Te bestellen bij de kunstenaar.