Education

Design & Students

Wunderkammer

Works & Treasures

Design Culture

Hosting/ consulting

Collection

Industry & Trade

Aanbevolen

Publications Alumni

Automobilia

Car= cult/ see gems

Pieveltje Sprinter (Arjen Poort)

>Education

Arjen Poort over zijn project: “In ‘Pieveltje Sprinter’, de bijnaam die mijn ouders mij gaven als kind, onderzoek ik waar de stempel en behandeling van ADHD ophouden en ik begin. Het label ADHD word makkelijk uitgedeeld, de begeleiding is concreet en gestructureerd, maar de acceptatie en verandering is vaak het tegenovergestelde.

In deze publicatie heb ik geprobeerd de concrete behandeling van ADHD af te zetten tegen mijn abstracte beleving ervan. 
Dit heb ik in de vormgeving gedaan door een afwisseling te maken in papiersoorten. Stevig semigloss papier zette ik tegenover zacht, dun biotop papier. Ook de formaten staan in contrast met elkaar. De persoonlijke beelden zijn kleiner en ingebed tussen de grote heldere beelden van de behandeling. Zo moet de kijker letterlijk dieper in het verhaal grijpen om ze te zien en kan hij aan het zachte papier voelen dat deze foto’s anders van aard zijn.

Vormgeving kan veel invloed hebben op de ervaring van een fotografisch verhaal. Daarom houd ik bij het ontwerpen van een publicatie altijd rekening met de zintuiglijke waarneming er van. Het gevoel van het papier, de interactie met de pagina’s, de grootte van de beelden: allemaal zijn het sensitieve belevingen die een onbewuste sturing kunnen geven aan het verhaal dat ik als fotograaf vertel.”