Vincent
van Baar

Education

Design & Students

Wunderkammer

Works & Treasures

Design Culture

Hosting/ consulting

Collection

Industry & Trade

Aanbevolen

Publications Alumni

Automobilia

Car= cult/ see gems

Haasnoot 75 jaar

>Wayfinding

dutch invertuals transform just haasnoot

Just Haasnoot opende design seizoen 2013 met de meest recente tentoonstelling van Dutch Invertuals: Transform – een expositie met objecten die veranderlijk zijn, een metamorfose zijn ondergaan dan wel reageren op het publiek. Een maand lang is de zaak in Wassenaar een galerie vol aanstormend designtalent.
Dutch Invertuals is een ontwerpformatie gecureerd door Wendy Plomp. Ieder jaar presenteert een groep jonge ontwerpers hun werk rond een nieuw thema. Transform was eerder dit jaar te zien op de meubelbeurs in Milaan.

Aanleiding om de tentoonstelling naar Wassenaar te halen is het 75-jarig bestaan van Haasnoot. Het bedrijf is in de driekwart eeuw van zijn bestaan getransformeerd van stoffeerderij, via meubelwinkel tot ontwerpstudio en collectie.
Tijdens de feestelijke opening op 21 september werd ook een aantal speciaal voor deze gelegenheid ontworpen objecten gepresenteerd. Er zijn ‘jubileumstukken’ gemaakt door Nils Holger Moormann, Ingo Maurer, e15, Timon van der Hijden en Rop van Mierlo.

Dutch Invertuals Transform Just Haasnoot

Ook een evenement heeft wayfinding nodig. In dit geval een aantal identieke signs die op straat en in de winkel zijn opgesteld.