Vincent
van Baar

Education

Design & Students

Wunderkammer

Works & Treasures

Design Culture

Hosting/ consulting

Collection

Industry & Trade

Aanbevolen

Publications Alumni

Automobilia

Car= cult/ see gems

Salvo, Periodiek voor fotografie

>Photobooks

Van deze foto ga je dood

Hoeveel tijd heb je wanneer je een kogel in een parallelle baan aan het aardoppervlak (precies tussen alle bergketens door) zou kunnen afschieten die nooit in vaart mindert totdat ’ie op het punt terug is waarvandaan ’ie vertrok (totdat ’ie zich ergens in je rug zou boren)? Heb je tijd om je om te draaien? Heb je tijd om een foto te nemen?

Op de dag dat er in New York voor het eerst in de geschiedenis niemand wordt doodgeschoten, begrijpen vier fotografen en een ontwerper dat de tijd rijp is voor Salvo. In een restaurant gesitueerd in een failliete bank komen ze bijeen. Ze hebben alle vijf minstens eenmaal op tafel gestaan voordat ze besluiten om het eerste nummer van dit gloednieuwe periodiek voor fotografie te laten starten met de zin: van deze foto ga je dood.

Op 17 februari 2013 presenteerde Salvo het eerste nummer van een nieuw periodiek voor fotografie tijdens het foto-evenement Fotoboek! in het Nutshuis te Den Haag.
Elke uitgave bevat foto’s en teksten geïnspireerd door een zelf opgelegd thema. De titel van het eerste nummer luidt: Van deze foto ga je dood, komt uit als pocket van 80 pagina’s in een oplage van 400 en is te koop voor €15,-. Bekijk het boek>

Salvo maakt, brengt en duidt fotografie. De ambitie is om drie keer per jaar uit te komen met een publicatie, die per themanummer kan variëren in vorm en oplage.
Salvo bestaat uit Anne Geene, Arjan de Nooy, David de Jong, Sander Uitdehaag en Vincent van Baar.